Cursus Creatief leven

 

De cursus Creatief Leven is een speciaal en veelzijdig programma waarmee in korte tijd gevoelens van neerslachtigheid, eenzaamheid en onvrede is aan te pakken en op te lossen.

20151117_112314De cursus is weliswaar ontworpen om eenzaamheid op te lossen, maar werkt feitelijk fantastisch voor iedereen die de eigen kracht wil ervaren en in contact met de eigen passie wil komen. Het programma is een uitgebreid zelfonderzoek, geeft inzicht in jezelf in wie je bent en wat je wilt en brengt je bij jouw levendigheid. De ervaring leert dat mensen die de cursus hebben gevolgd zin krijgen in nieuwe plannen maken. Men heeft weer grip op hun leven.

 

 

Het programma bestaat uit verschillende soorten opdrachten. Ik noem er enkele van.

  • schrijfopdrachten
  • inzichtelijk maken van wat voor jou belangrijk is
  • je zintuigen trainen
  • fantasieoefeningen (buiten kaders durven denken.)
  • …en nog veel meer. Een leuk, afwisselend en intensief programma om mee bezig te gaan.

De oefeningen worden steeds afgewisseld met achtergrondinformatie zodat je steeds meer inzicht in hoe de dingen bij jou werken en je in de toekomst weet hoe je jezelf kunt helpen als je opnieuw in een dip raakt.

Het programma haalt het beste uit je naar boven en het brengt je bij dat wat je het liefst zou willen realiseren in je leven. Het is daarom aan te bevelen voor iedereen die zoekend is naar een meer vervullend leven.

De cursus bestaat uit minimaal 9 bijeenkomsten, meestal om de week, op een ochtend of een middag. Na elke bijeenkomst krijg je opdrachten mee om thuis uit te werken. Elke bijeenkomst wordt desgewenst afgesloten met een barsbehandeling. De cursus volg je individueel.  of in een groepje van max 8 personen. Deelname aan een groep heeft wel de voorkeur, omdat je van elkaar kunt leren en jouw ervaringen kunt delen. Door naar een ander te luisteren, kijk je als het ware met afstand naar je eigen ervaring, waardoor je inzicht toeneemt en je jezelf beter kunt begrijpen en daardoor gemakkelijker iets los kunt laten.

Kortom samen met jouw inzet heeft de cursus een verrassende uitwerking op jouw welzijn en zal jou een zonnige toekomst geven.

Geef je de kans en gun het jezelf. Je kunt je hier aanmelden voor de cursus Creatief Leven.

Zit je in een negatieve spiraal en duurt het nog even voordat een nieuwe groep start dan zijn dit tips om jezelf alvast een goede boost te geven:

  •  richt je op wat positief is in je leven en aan wat goed was vandaag. Schrijf ze elke avond op.
  •  dagelijks (liefst buiten) aan lichaamsbeweging te doen door bv een stevige wandeling of joggen,
  •  door je te ontspannen bv door yoga, meditatie, luisteren naar mooie muziek (en meezingen!) of wat dan ook ontspannend is voor jou.
  • lachen, je maakt daarmee het gelukshormoon aan dat je meer plezier geeft. Kijk naar komische filmpjes op you-tube, een komisch boek lezen of iets doen waar jij blij van wordt.
  •  door creatief te zijn bv. door schilderen, tekenen, boetseren, schrijven, fotograferen etc.

zon
Breng de zon in je leven.

 

 

 

 

Eenzaamheid

Dit is een thema waar ik mij sinds enkele jaren mee bezig houd en waar ik me ook in heb geschoold. Een thema dat mij blijft intrigeren en waarvan ik vind dat het de hoogste tijd is dat het zich van de enorme taboesluier ontdoet.

Een korte uitleg van eenzaamheid.

Eenzaamheid komt in alle culturen, werelddelen en op alle leeftijden voor. Het hoort bij het leven. Elk mens voelt zich weleens eenzaam, in meer of mindere mate. Je kunt het ervaren als je alleen bent, op een feestje, zelfs met je partner, of als je bij familie of met vrienden bent.

Het is, wanneer het langere tijd aanhoudt, een signaal dat je verbinding met jezelf en de ander niet goed voelt, dat je behoefte hebt aan een andere vorm van verbinding of aan verbinding met andere mensen.

Gevoelens van eenzaamheid kunnen ontstaan na een ingrijpende gebeurtenis in je leven, zowel een positieve, (zoals een kind krijgen) als een negatieve gebeurtenis (je baan kwijt raken). De gebeurtenis brengt een (enorme) verandering in je levenspatronen teweeg. Wat voor jou bekend en vertrouwd was is er niet meer en daarmee raak je een fundament van veiligheid kwijt. Dan volgt een periode van je eenzaam voelen, vaak omschreven als een gevoel van leegte, frustratie, pijn, ontredderd zijn en verslagenheid.  In veel gevallen gaat het vanzelf weer over en pak je de (nieuwe) draad weer op. Maar eenzaamheid gaat gepaard met veel stress en als het langere tijd aanhoudt heeft dat gevolgen voor je hele systeem; geestelijk, rationeel, emotioneel, sociaal en fysiek. En het brengt op den duur verandering in het brein teweeg en je raakt verder in een dip. Concreet zijn het gevolgen als: sociale onhandigheid, moeizaam denken, geen beslissingen kunnen nemen, slecht slapen, depressieve gevoelens, onrust, vermoeidheid, en fysiek verminderde weerstand, dus gemakkelijk ziek worden. Ik weet dat dit niet erg opwekkend klinkt en misschien wil je het niet weten, maar het is wel belangrijk dat je er iets aan doet om dit proces weer te keren.

Niet alleen een verandering in je leven brengt je in eenzaamheid. Ook als je je anders voelt of als mensen je als anders zijnde benaderen of negeren brengt dat gevoelens van eenzaamheid teweeg.

Eenzaamheid los je niet op door aan gezamenlijke activiteiten deel te nemen. Het gaat om je Zelf tot zijn/haar recht laten komen.