Iets over mij

 

Eenzaamheid is het thema waarmee ik al jaren werk en ik ervaar de bevlogenheid waarmee ik dat doe als mijn missie.

20151117 Gonnie Short List-6 - kopie

Hoe kwam ik met eenzaamheid in aanraking?
In mijn reguliere baan als medewerker bij een centrum voor blinden en slechtzienden heb ik een aantal groepen les gegeven met een cursus vriendschap voor bewoners die zich eenzaam voelden. Hoewel de deelnemers enthousiast waren, voelde ik meer en meer behoefte aan verdieping. De ervaring was alsof ik de oppervlakte wel bereikte, maar niet de diepte van de eenzaamheid. Op dat moment kwam ik tijdens een thema-avond Jeannette Rijks tegen . Het balletje is toen gaan rollen. Ik ben de opleiding Specialist Eenzaamheid gaan volgen en heb vervolgens mijn eigen praktijk Eenzijn opgestart.

Ervaringsdeskundige.
Door mijn leven heen heb ik meerdere periodes van eenzaamheid gekend. Onder andere als 10 jarige na de scheiding van mijn liefste vriendje met wie ik vanaf babytijd al samen was. En ook na de overgang van middelbare scholiere naar mijn eerste baan, waar ik niet op mijn plek was, bracht me een periode van eenzaamheid. Door mijn optimisme en levenslust ondernam ik na verloop van tijd actie en kwam er zelf altijd weer bovenop.

Verder ontdekte niet zo lang geleden dat ik hooggevoelig ben, waardoor ik veel ervaringen en situaties van vroeger nu beter kan plaatsen. En ik  realiseerde me dat ik als enig hooggevoelig kind in een groot gezin me ook soms eenzaam heb gevoeld, omdat men mij niet altijd begreep.
Nu gebruik ik wat toen als zwak werd gezien als een kracht, want door deze kwaliteit ben ik in staat mensen heel goed aan te voelen.

Mijn visie.
Alles is voortdurend in verandering, wijzelf mensen, de natuur en alle dingen materieel of immaterieel. Elk mens maakt mooie en moeilijke gebeurtenissen mee. Dat wordt soms gewoon voor je bepaald en soms is het een gevolg van je denken of doen.
Ik geloof dat een mens altijd de keuze heeft hoe hij/zij daarmee omgaat. Als je er anders mee om wilt gaan is het nodig om uit de jouw welbekende reactiepatronen te komen. Als eenzaamheid tè lang duurt raak je vast in patronen die heel negatief voor je uit kunnen pakken.

Universele Liefde is het belangrijkste in het leven waarover elk mens beschikken kan. Universele liefde zie ik als een JA zeggen tegen jezelf en alles en iedereen dat of die zich aandient. Wanneer je deze liefde kunt leven kom je in een flow die je als het ware door het leven draagt. Er is verbinding met alles en met iedereen. Voor mij is dit één-zijn en ik zie het als de andere kant van eenzaamheid waarbij je je juist volkomen los en verlaten kunt voelen. Hier komt mijn slogan vandaan: van eenzaam naar eenzijn.
Ik ben ervan overtuigd dat elk mens de kwaliteiten heeft om (uit eenzaamheid te komen en) een gelukkig leven te leiden en dat elk mens hierin een eigen weg heeft. Want we zijn allemaal uniek. Ik vind het heerlijk om jou te helpen je eigen weg zelf te ontdekken.

ballons-989038_1920      Elk mens zijn/haar eigen weg. Alleen en toch samen.